Gå til hovedindhold Bibliotekernes Sprogspor

Sprogsporet flytter

I løbet af oktober 2023 flytter sprogsporet, og bliver en del af læsesporet.dk.
Vi bliver således en del af en større sprog- og læseindsats, ikke kun for børn i alderen 0-6 år, men også for børn i skolealderen og voksne. Er du tilmeldt sprogsporets nyhedsbrev, vil det fra oktober have læsesporet.dk som afsender, men stadig have masser af relevant indhold for dig. Vi glæder os til at se dig på læsesporet.dk!

Forside »

Dansk Centralbibliotek for Sydslesvig

Biblioteket er for alle aldre: fra baby, barn, ung og voksen og til ældre.

Biblioteket er for alle der interesserer sig for

  • dansk og nordisk sprog og kultur
  • danske bibliotekers nye og digitale muligheder
  • Slesvigs historie til alle tider, fra Kongeå til Ejder
  • at lære at tale, forstå og læse dansk

Biblioteket

  • sorterer - for at skabe fokus
  • kombinerer - for at skabe sammenhæng
  • bearbejder - for at skabe mening
  • analyserer - for at forstå.

Biblioteket er et rum for møde og et rum for oplevelse - mellem mennesker og medier. Biblioteket er et sted, hvor man finder råd og vejledning, både i små og store spørgsmål. Det gælder selvfølgelig også for børnebiblioteket.

 

I kan bruge børnebibliotekets tilbud på flere måder: 

Kom og oplev vores indbydende børnebiblioteker i Flensborg, Slesvig, Husum og Egernførde – og ikke mindst i bogbusserne – her kan I få kvalificeret hjælp og selv gå opdagelse.

Følg os og bliv inspireret på de digitale platforme: Instagram, Youtube og Facebook og på vores hjemmeside, www.dcbib.dk

Biblioteket er også lige ved hånden med appen ”Biblioteket” – her kan du forny, bestille og blive inspireret til nye læse-oplevelser

 

 To af børnebibliotekets fokusområder er at understøtte børns sprogudvikling og senere deres læselyst. Vi arbejder altid på at formidle litteratur og andre materialer der kan støtte det formål samt gøre litteratur spændende for selv de allermindste. At opleve og læse litteratur skal være sjovt og legende, og vi vil gerne hjælpe jer med at få de sjove og legende oplevelser sammen med børnene. Kom og snak med os på bibliotekerne, i bogbusserne eller kontakt os på telefon eller mail.

 

Vi laver forskellige arrangementer for børn i alle aldre. Fra babyrytmik for de mindste til læseaftner for de større børn. I kan se vores planlagte arrangementer i vores arrangementsfolder og på: https://www.dcbib.dk/section/arrangementer

 

Både børn og voksne kan blive oprette som lånere. Læs her hvordan: Bliv låner | Dansk Centralbibliotek for Sydslesvig (dcbib.dk)

 

 

Besøg læsesporet.dk

Ugens ord er Løbe

Nu
Lad som om I er dyr, der løber. Det kunne være en løve, en struds eller en langsom skildpadde.

Senere
Lav små konkurrencer med forskellige former for løb. Hvem kommer først? Hvor hurtigt løber I?

Sæt ord på det, dit barn viser dig
Voksen: ”Nøj, du løber hurtigt. Du er helt forpustet, når du løber så stærkt.”