Ved at bruge sprogsporet.dk accepterer du vores behandling af personoplysninger og cookies. OK

Forside » Boglister »

Kultur, æstetik og fællesskab

Den styrkede pædagogiske læreplan er et fælles værdigrundlag for alle dagtilbud, hvor der blandt andet er 6 temaer, som skal udfoldes i hverdagens aktiviteter.

De 6 temaer tager alle udgangspunkt i barnet og dets omverden og samvær med andre. Bøgerne kan læses både hjemme og i dagtilbuddet. Så er du forælder, er der også masser af inspiration for dig.

Kultur og fællesskab året rundt

Alder: 1-3 år

  Anna og påskeharen

Fødselsdag

Alder: 3-6 år

    

 Aishas karameller

Æstetiske udtryksformer

At arbejde med æstetiske udtryksformer er vigtigt for barnets forståelse af sig selv i verden. Æstetiske læreprocesser støtter samtidig begrebsdannelsen. Måske har et barn både et stort ordforråd og en fin udtale. Men forstår barnet også betydningen? Når et barn skal begribe ord som for eksempel ”våd”, kan det hjælpe barnet at udforske verden med forskellige udtryksformer. Barnet kan måske male en sø, synge ’Lille sky gik morgentur’, bevæge sig som en fisk, forstørre en regndråbe på en iPad og plaske med vand.

Der er masser af inspiration at hente i bøgerne her, som alle kan lånes på biblioteket:

  Musik og drama Børn & dans

Drama- og teaterleg med de små For sans og samling Kreative børn Baby-art

   

Eventyrværksted   

For forældre: 

Se også BørnehaveReolens tema 'Nu er det jul' her, hvor du kan finde ebøger om emnet.  Se også Sprogsporet egen side Sang og musik.

For den professionelle:

 

Sprog & Leg har udviklet dette skema, der kan støtte jer i at nå hele vejen rundt om temaerne, når I bruger bøger til arbejdet med den styrkede pædagogiske læreplan. Du finder skemaet her eller ved at klikke på billedet.

Se også EMUs side om læreplanstemaerne for mere inspiration. Se også Sprogsporet egen side Sang og musik.