Ved at bruge sprogsporet.dk accepterer du vores behandling af personoplysninger og cookies. OK

Forside » Boglister »

Natur, udeliv og science

Den styrkede pædagogiske læreplan er et fælles værdigrundlag for alle dagtilbud, hvor der blandt andet er 6 temaer, som skal udfoldes i hverdagens aktiviteter.

De 6 temaer tager alle udgangspunkt i barnet og dets omverden og samvær med andre. Bøgerne kan læses både hjemme og i dagtilbuddet. Så er du forælder, er der også masser af inspiration for dig.

Alder: 1-3 år

   

 

Hvem er jeg?

Alder: 3-6 år

   

   Jacobs have

   Ka'meler grine?

 

  

    

Se også boglisten Bæredygtighed.

For forældre:

    

Se også BørnehaveReolens tema 'Det kribler og krabler' her, hvor du kan finde ebøger.

For den professionelle:

Spring ud i naturen    Skvalderkål og pandekager

    

 

Sprog & Leg har udviklet dette skema, der kan støtte jer i at nå hele vejen rundt om temaerne, når I bruger bøger til arbejdet med den styrkede pædagogiske læreplan. Du finder skemaet her eller ved at klikke på billedet.

Se også EMUs side om læreplanstemaerne for mere inspiration.

Online-materialer om natur

Friluftsrådet har sammen med DR og andre partnere et tema i hele 2020, som handler om vores natur. Her kan man virkelig finde mange gode tips. Se mere på voresnatur.dk 

Kroppen på Toppen giver inspiration til bevægelsesaktiviteter – også i det fri. Se temaet natur, udeliv og science på kroppenpaatoppen.dk.

Trænger børnene og deres voksne til endnu mere frisk luft, og har man mulighed for at komme på tur, så kan man finde de gode naturlegepladser på denne side: naturlegepladser.dk.

Hvis man også har mod på at overnatte i det fri, så kan man kigge på naturstyrelsen.dks side med overnatningssteder. 

VIA og Center for Børn og Natur har i samarbejde med Naturvejleder Danmark og UC Nordjylland under COVID-19 pandemien oprettet projektet ’HJÆLP – jeg skal ud med børnene’. Her finder I masser af videoer med inspiration til udeaktiviteter med børnene. Se mere på projektets hjemmeside centerforboernognatur.dk.

Skoven i Skolen har samlet inspiration til aktiviteter, skovmad og undervisningsforløb om natur og friluftsliv på skoven-i-skolen.dk

Friluftsrådet og Danmarks Naturfredningsforening har i samarbejde med Grønne Spirer og med støtte fra Nordea-fonden udgivet hæftet Bevægelse i naturen : Inspirationshæfte om børn, bevægelse, natur og udeliv. Se også de mange gode ideer på Grønne Spirers egen hjemmeside groennespirer.dk.

EMU har samlet inspirationsmaterialet Bæredygtighed i børnehøjde, som i lighed med deres mange andre gode inspirationsmaterialer findes på EMU.dk.

Naturvejlederforeningen har udgivet et Krible Krable – SCIENCE-temahæfte, som også kan inspirere til at komme ud og undersøge naturen. De har også samlet masser af Krible Krable-sange.