Gå til hovedindhold Bibliotekernes Sprogspor

Forside »

Nyhedsbrev Oktober 2021

Forældre 0-3 årForældre 3-6 årDagtilbud 0-3 årDagtilbud 3-6 årBibliotekerAndre faggrupper

Gør efteråret til en leg

Under den lange corona-periode har vi alle skullet lære at være mere sammen i familien og sammen på andre måder. Når efterårets mørke tid nærmer sig, så er vi også mere hjemme og mere inde.

Men hvad skal man så tage sig til? Det kommer naturligvis både an på barnets alder og på mulighederne for udfoldelse – har man god plads eller ej? Man kommer nok ofte til at genbruge de samme idéer – men nogle gange er det rigtig rart at få noget ny inspiration. Og den kommer her!

Massage eller afspænding kan for nogen være en god måde at komme ned i gear og få et andet nærvær med barnet. Man er sammen både fysisk og psykisk og får et nyt fællesskab fyldt med nærvær og omsorg. Et varmt fodbad er også et hit for mange børn.

Gode gamle lege som ’gemmeleg’, ’stopdans’ og ’tampen brænder’ kan tages frem og støves af. Nogle børn har måske aldrig prøvet det før og man kan tilpasse alt efter, hvor meget plads man har. Man kan både have fokus på det vilde – og det stille. Børn har brug for begge dele. Og det har voksne såmænd også. Det kan være en stille sangleg eller en vild danseleg – bare få kroppen og sproget i gang! Prøv for eksempel en omgang Bjørnegymnastik.

Der skal naturligvis også hygges her i den lidt mørkere tid – og det kan man jo gøre med en historie. Det kan både være en bog eller en fantasi-fortælling, hvis man er god til det. En idé til fortælling kan også være at bringe bedsteforældre på banen. Her kan man nogle gange finde nogle fantastiske historier, som har været gemt eller glemt.

Bøger til inspiration:

 Hokus pokus filiyoga  

 Ka'meler grine?  

Gå til forsiden for at se indhold fra din egen kommune

Tidligere nyhedsbreve

Besøg læsesporet.dk

Ugens ord er Støvler

Nu
Sammenlign jeres støvler. Ligner støvlerne hinanden? Hvad er forskellen?

Senere
Lav dukketeater med forskellige slags fodtøj, for eksempel med en gummistøvle og en sandal. Giv skoene stemmer. Fortæl, hvor de gik hen.

Der er også sprog i støvler
Sæt ord på, når du hjælper dit barn med at tage tøj og sko på. Voksen: ”Så får du lige vinterstøvlerne på og til sidst huen.”