Gå til hovedindhold Bibliotekernes Sprogspor

Forside »

Nyhedsbrev Februar 2021

Forældre 0-3 årForældre 3-6 årDagtilbud 0-3 årDagtilbud 3-6 årBibliotekerAndre faggrupper

Velkommen til endnu et år med Bibliotekernes Sprogspor

Rundt omkring på bibliotekerne har vi siden nedlukningen i marts 2020 måttet gentænke den måde, hvorpå vi understøtter dagtilbuddenes læring.

Her er online ressourcer som man finder dem på sprogsporet.dk virkelig kommet til deres ret, ligesom eReolen, Filmstriben og bibliotekernes mange e-abonnementer.

Men det har også handlet om at finde måder at få det fysiske bibliotek ud til dagtilbuddene i en tid, hvor de ikke kunne komme til os. Teaterforestillinger er rykket ud i børnehaver og vuggestuer, materialer er sendt ud under forskellige ordninger, og der er fortalt historier i det fri.

Det er uden tvivl en sund øvelse en gang imellem at få et benspænd, der tvinger os til at nytænke vores tilbud og formidling. Men lad os håbe, at bibliotekerne snart igen vil myldre med videbegærlige børn og deres voksne – det trænger vi vist alle til.

I mellemtiden kan vi glæde os over alle de skønne bøger, som er blevet udgivet i årets løb og nu bare venter på at blive lånt og læst. Vi har samlet et udvalg, som alle kan lånes på et bibliotek nær dig: sprogsporet.dk/årets-bøger-2020

Siden er også flere steder blevet suppleret med små aktiviteter, som er lige til at printe og anvende sammen med børn i enten hjem, dagtilbud eller anden sammenhæng.

God fornøjelse!

Gå til forsiden for at se indhold fra din egen kommune

Tidligere nyhedsbreve

Besøg læsesporet.dk

Ugens ord er Glad

Nu
Snak om det, der gør jer glade. Hvad gør I, når I er i godt humør. Hvordan kan I vide, om andre mennesker er glade?

Senere
Find billeder af jer selv. Kig på dem sammen, og snak om, hvilket humør I er i. Er I glade, kede af det eller fjollede?

Hjælp dit barn med at sætte ord på sine følelser i hverdagen
Barn: ”Se! Jeg kan hoppe helt herover.” Voksen: ”Ja, du ser godt nok glad ud. Er du ikke stolt over at kunne det?”