Gå til hovedindhold Bibliotekernes Sprogspor

Sprogsporet flytter

I løbet af oktober 2023 flytter sprogsporet, og bliver en del af læsesporet.dk.
Vi bliver således en del af en større sprog- og læseindsats, ikke kun for børn i alderen 0-6 år, men også for børn i skolealderen og voksne. Er du tilmeldt sprogsporets nyhedsbrev, vil det fra oktober have læsesporet.dk som afsender, men stadig have masser af relevant indhold for dig. Vi glæder os til at se dig på læsesporet.dk!

Sammen om Skolestart » Læsefidusens favoritter

Læsefidusens favoritter

Her finder du de 4 værker, som skolestartsbarnet kan møde både i børnehaven, hjemme og i børnehaveklassen. Det giver tryghed og sammenhæng mellem dagtilbud og skole.

Der er udvalgt tre forskellige typer af billedbøger og et digitalt værk. Under hver titel ligger forløb beregnet for forældre, pædagoger og børnehaveklasseledere.

Børn er ikke ens. Alle forløb er til inspiration og man kan selv vælge mellem de mange forslag til aktiviteter, så det bliver en sjov og god oplevelse for alle børn at være med.

Aktiviteterne tager udgangspunkt i en lystbetonet og legende tilgang til litteraturen. Børnene skal undersøge historierne med kroppen, fantasien og de redskaber, der er til rådighed – hvad enten det er indsamlede grene fra haven eller en app.

Favoritforløb – introduktion til de fagprofessionelle

Besøg læsesporet.dk

Ugens ord er Løbe

Nu
Lad som om I er dyr, der løber. Det kunne være en løve, en struds eller en langsom skildpadde.

Senere
Lav små konkurrencer med forskellige former for løb. Hvem kommer først? Hvor hurtigt løber I?

Sæt ord på det, dit barn viser dig
Voksen: ”Nøj, du løber hurtigt. Du er helt forpustet, når du løber så stærkt.”