Gå til hovedindhold Bibliotekernes Sprogspor

Forside » Sammen om skolestart »

Om bogen

Læsefidusens ABC er skabt til skolestartbarnet og barnets voksne. Bogen er bygget op som en ABC, fordi det er en genre, som mange vil genkende.

ABC-bogen er barnets personlige aktivitetsbog med et fokusord som overskrift på hver side, f.eks. ALFABET, BUTIK, CYKEL og DANMARK.

Læsefidusen og Lillefidusen taler om de 29 fokusord og inviterer barnet ind i et læringsfællesskab om at være nysgerrig og om at samle sig et forråd af ord. Og det er vigtigt. Det er nemlig lettere at forstå og lære nyt, hvis man kender mange ord.

Se en smagsprøve på Læsefidusens ABC.

Bogen kan bruges i alle mulige læringsmiljøer – for eksempel derhjemme, på biblioteket, i børnehave, førskole, børnehaveklasse, klubtilbud eller boghandel.

Læsefidusens ABC kan støtte barnet i overgangen fra børnehavebarn til skolebarn, fordi bogen vokser i takt med barnets udvikling af skriftsprog via tegne- og skriveleg. 

Bogen inviterer også barnet til at tegne eller skrive oven på modelbogstaver fra A til Å, fordi de såkaldte store bogstaver ofte er de første betydningsfulde bogstaver for barnet. Barnets yndlingsbogstav er typisk det store begyndelsesbogstav i barnets navn.

Alle bogens sider kan genbesøges - også i skolen. Sidste side med kodebrikker fra A til Å, kan eksempelvis bruges til kreativ leg og bogstavlotteri, hvor de store bogstaver kobles med de små bogstaver. Se Årshjulet ARK 10.

Det er muligt løbende at købe bogen via Dansklærerforeningens webshop til kr. 20,00 + moms tillagt forsendelse.

Kommuner kan via deres folkebiblioteker indkøbe bogen til særpris ved samlet bestilling.

Kontakt Bibliotekernes Sprogspor for nærmere information: kontakt@sprogsporet.dk.
 

Besøg læsesporet.dk

Ugens ord er Skrive

Nu
Opdag alle de steder, hvor der er ord og skrift; på vejskilte, på opslagstavlen og på tøj. Hvad står der?

Senere
Leg, at I er postbude, der skal aflevere breve. Skriv selv brevene. Lad dit barn ”legeskrive” navn og adresse.

Oplevelser med skrift før skolestart gør det lettere at lære at skrive
Involver dit barn i det, du skriver. Peg på ordene, og sig, hvad der står. Voksen: ”Se, her står der Jakob, og her står der Aarhus.”