Gå til hovedindhold Bibliotekernes Sprogspor

Forside »

Sprogsporets behandling af personoplysninger og cookies

Personoplysninger

I forbindelse med din brug af sprogsporet.dk, skal vi jf. Databeskyttelsesforordningen informere dig om en række detaljer i vores håndtering af dine oplysninger og oplyse dig om dine rettigheder i den forbindelse.

Vores behandling af personoplysninger er lovhjemlet i databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra e) om behandling, der er nødvendig af hensyn til udførelse af en opgave i samfundets interesse.

Når du benytter sprogsporet.dk, indsamler vi oplysninger om din IP-adresse, samt hvilke sider og funktioner på hjemmesiden du benytter. Disse oplysninger lagres på ubestemt tid hos Herning Kommune aht. sikkerhed og fejlfinding, samt i anonymiseret form for at kunne føre statistik over brugen af hjemmesiden.

Når du tilmelder dig nyhedsbrevet på sprogsporet.dk, indsamler vi oplysninger om dit navn og emailadresse. Disse oplysninger opsamles hos Mailchimp, og benyttes ved udsendelse af nyhedsbrevet. Oplysningerne lagres indtil du afmeldes nyhedsbrevet.

Oplysningerne i elektronisk form er fysisk opbevaret sikkert hos vores leverandører.

Oplysningerne bliver også behandlet hos vores leverandører.

Du har ret til at anmode om indsigt i oplysningerne vi har om dig.

Du har ret til at anmode om berigtigelse eller sletning af oplysninger, og du kan også bede om en begrænsning af behandlingen af oplysningerne.

Den dataansvarlige er Herning Bibliotekerne, som kan kontaktes på telefon 96288800 eller biblioteket@herning.dk.

Vi har, som alle offentlige myndigheder, også en DPO (Data Protection Officer), også kaldet for en databeskyttelsesrådgiver. DPO'en holder øje med, om vi som kommune håndterer persondata lovligt og sikkert. Hvis du har en mistanke om, at kommunen har lækket persondata eller på anden måde krænket fortroligheden i håndteringen af dine eller andre personers data, kan du kontakte vores DPO, eller Datatilsynet.

Data Protection Officer
Herning Kommune
Telefon 93594558
dpo@herning.dk

 

Besøg læsesporet.dk

Ugens ord er Eventyr

Nu
”Der var engang..” Fortæl for eksempel om en heks, en prinsesse eller en anden eventyrfigur.

Senere
Kan I klæde jer ud som nogle af figurerne fra eventyrene og sige deres replikker?

Gentagelse udvikler sproget
Læs eller fortæl gerne det samme eventyr igen og igen. Jo flere gange dit barn har hørt historien, desto mere kan I snakke sammen om handlingen.