Ved at bruge sprogsporet.dk accepterer du vores behandling af personoplysninger og cookies. OK

Forside »

Hurtige sprogtips

Barnets sprog - 3 små fif

I denne film får du tre små fif til, hvordan du kan støtte dit barns sprogtilegnelse. De tre fif er nogle strategier, som du kan bruge i dagligdagen for at hjælpe dit barns sprog på vej. Strategierne kan bruges både af forældre og pædagoger/dagplejere.

Animationsfilmen er en del af Sprograketten, som er et samarbejde mellem Viborg Bibliotekerne og Pædagogisk Praksis & Læring - Sprog i Viborg Kommune. Filmen er produceret af Tumblehead, der er en del af Viborgs animationsmiljø.

Se mere her.

Filmens tre små fif tager udgangspunkt i tre af de 10 understøttende sprogstrategier fra Sprogpakken. Du finder dem på flere sprog på EMU - Danmarks læringsportal under Undervisningsministeriet.

Gode råd til den daglige samtale med dit lille barn

Øjenkontakt og en tæt relation er grundlaget for at give det lille barn et godt sprog. Selvom barnet endnu ikke selv kan tale, er det vigtigt, at du taler til det og afventer en reaktion fra barn. Du støtter barnet ved at tolke dets signaler og sætte ord på, indtil barnet selv kan tale.

Talehørelærerne i Herning Kommune giver her 10 gode råd til at bruge sproget i hverdagen sammen med det lille barn.

De gode råd er lige til at printe og hænge op.

Hent plakaten her.

Gode råd til den daglige læsning med dit lidt større barn

Du kan gøre meget for at støtte dit barn i at få et stort og nuanceret ordforråd. LæseLegs 10 gode læseråd hjælper dig på vej.

LæseLeg er udviklet af Mary Fonden.

Se de gode råd her.