Gå til hovedindhold Bibliotekernes Sprogspor

Forside »

Kulturelle tilbud for børn

Børn skal lige som alle andre mennesker udfordres. De skal møde bøger med skæve historier, som man måske aldrig helt forstår. De skal se besynderlige artefakter på et museum. De skal følge digitale figurer ind i dunkle labyrinter på deres tablets. De skal lugte sveden fra en skuespiller og lytte til musik, som får hele kroppen til at summe. De skal med andre ord møde kultur. ”Alt det som er med til at gøre os til hele mennesker”, som der står i Herning Kommunes kulturpolitik.

Men de skal ikke møde kulturen alene. De skal møde den sammen med deres voksne, så de kan forundres sammen og lade sproget gro, fordi det bliver vigtigt at kunne tale sammen om de fælles oplevelser. Derfor er det en vigtig del af bibliotekernes tilbud, at forældre, bedsteforældre og børn sammen kan komme og få kulturelle oplevelser. Nogle gange som tilskuere, andre gange som deltagere eller udøvere. Det væsentlige er, at man sammen optages af noget.

Du kan se alle bibliotekets aktiviteter for børn her

I Herning Kommune er vi så heldige, at der også er mange andre kulturudbydere for børn. Der er både gratis tilbud og tilbud med betaling. Se et udvalg her:

Musikskolen i Herning tilbyder følgende musikhold for børn

Musikskolen tilbyder også deres Små Synger Sammen sidste onsdag i månederne februar, marts, april og september, oktober og november. Se mere her.

Herning Billedskole tilbyder undervisning i mange billedskabende udtryk for både voksne og børn. Se mere om Billedskolens børnehold her.

Hvert år i november er der mulighed for at se masser af børneteater på Herning Børneteaterfestival. Se mere om festivalen her.

Team Teatret har også ofte børneteater på deres repertoire. Se mere her.

Eller hvad med at smøre en madpakke og tage en tur til Birk for at nyde de geometriske haver, se på skulpturer og måske besøge museerne? Her er der rigelig mulighed for at folde sproget ud og tale om former og farver. Se mere om ”Den hvide By” her.

God fornøjelse!

 

Teaser: 
Herning kommune bugner af kulturelle tilbud for børn - find dem her
Besøg læsesporet.dk

Ugens ord er Stor/lille

Nu
Gå skiftevis som en stor elefant og som en lille mus. Sæt lyd på. Hvad siger en elefant? Hvad siger en mus?

Senere
Find fem ting, der er af forskellig størrelse. Snak om, hvilken ting der er størst, og hvilken der er mindst.

Ret ikke dit barns fejl direkte, men gentag sætningen korrekt
Barn: ”Musen er lillere end en elefant.” Voksen: ”Ja, musen er mindre end en elefant.”