Gå til hovedindhold Bibliotekernes Sprogspor

Sprogsporet flytter

I løbet af oktober 2023 flytter sprogsporet, og bliver en del af læsesporet.dk.
Vi bliver således en del af en større sprog- og læseindsats, ikke kun for børn i alderen 0-6 år, men også for børn i skolealderen og voksne. Er du tilmeldt sprogsporets nyhedsbrev, vil det fra oktober have læsesporet.dk som afsender, men stadig have masser af relevant indhold for dig. Vi glæder os til at se dig på læsesporet.dk!

Forside »

Nyhedsbrev Juni 2022

Forældre 0-3 årForældre 3-6 årDagtilbud 0-3 årDagtilbud 3-6 årBibliotekerAndre faggrupper

Sommerbiblioteket

Nu nærmer sommeren sig med hastige skridt med tidlige sommermorgener fulde af fuglefløjt og lange lune dage. Dagene føles længere og livet mere frit, når vi kan smide overfrakken. Benyt lejligheden til at låne en masse gode billedbøger til vuggestuen og dagplejen.

Sommer er ofte lig med mere udetid, og bøger kan sagtens læses udenfor enten i en hule, i haven eller et favoritsted i naturen omkring jer. Måske er I så heldige at have et bål sted, så yndlingsbøgerne kan læses omkring bålet.

Udeliv giver også mulighed for at følge børnenes interesse for, hvad der sker i naturen. På bibliotekerne har vi masser af bøger om insekter, fugle og andre danske dyr. Bøgerne kan understøtte børnenes nysgerrighed eller kan give anledning til refleksion over de dyr, insekter og planter børnene har mødt på deres vej.

Når sommeren banker på døren, er vi mere ude, men det er vigtigt, at børnene stadig har let adgang til bøger. Pak en lille sommerrygsæk med spændende bøger. Den er nem at snuppe med til sommerens udflugter i eller uden for institutionen.

Tag for eksempel en bog med på legepladsen. At sidde og læse en bog på en bænk er en god måde at falde ned på efter fysisk aktivitet.

Lad jer også inspirere til udendørs aktiviteter af idékataloget på Medierådet for Børn og Unges nye hjemmeside deførstedigitaleskridt.dk, som rummer både forældreguide, aktiviteter med digitale medier, samt viden og inspiration til pædagoger og dagplejere.

Læs mere

At udvikle et sprog

Forslag til billedbøger

 

  

Gå til forsiden for at se indhold fra din egen kommune

Tidligere nyhedsbreve

Besøg læsesporet.dk

Ugens ord er Løbe

Nu
Lad som om I er dyr, der løber. Det kunne være en løve, en struds eller en langsom skildpadde.

Senere
Lav små konkurrencer med forskellige former for løb. Hvem kommer først? Hvor hurtigt løber I?

Sæt ord på det, dit barn viser dig
Voksen: ”Nøj, du løber hurtigt. Du er helt forpustet, når du løber så stærkt.”