Gå til hovedindhold Bibliotekernes Sprogspor

Forside »

Nyhedsbrev Juni 2022

Forældre 0-3 årForældre 3-6 årDagtilbud 0-3 årDagtilbud 3-6 årBibliotekerAndre faggrupper

Sommerbiblioteket

Nu nærmer sommeren sig med hastige skridt med tidlige sommermorgener fulde af fuglefløjt og lange lune dage. Dagene føles længere og livet mere frit, når vi kan smide overfrakken. Benyt lejligheden til at låne en masse gode billedbøger til vuggestuen og dagplejen.

Sommer er ofte lig med mere udetid, og bøger kan sagtens læses udenfor enten i en hule, i haven eller et favoritsted i naturen omkring jer. Måske er I så heldige at have et bål sted, så yndlingsbøgerne kan læses omkring bålet.

Udeliv giver også mulighed for at følge børnenes interesse for, hvad der sker i naturen. På bibliotekerne har vi masser af bøger om insekter, fugle og andre danske dyr. Bøgerne kan understøtte børnenes nysgerrighed eller kan give anledning til refleksion over de dyr, insekter og planter børnene har mødt på deres vej.

Når sommeren banker på døren, er vi mere ude, men det er vigtigt, at børnene stadig har let adgang til bøger. Pak en lille sommerrygsæk med spændende bøger. Den er nem at snuppe med til sommerens udflugter i eller uden for institutionen.

Tag for eksempel en bog med på legepladsen. At sidde og læse en bog på en bænk er en god måde at falde ned på efter fysisk aktivitet.

Lad jer også inspirere til udendørs aktiviteter af idékataloget på Medierådet for Børn og Unges nye hjemmeside deførstedigitaleskridt.dk, som rummer både forældreguide, aktiviteter med digitale medier, samt viden og inspiration til pædagoger og dagplejere.

Læs mere

At udvikle et sprog

Forslag til billedbøger

 

  

Gå til forsiden for at se indhold fra din egen kommune

Tidligere nyhedsbreve

Besøg læsesporet.dk

Ugens ord er Køkken

Nu
Snak om, hvilke rum der er i jeres hjem; køkken, stue, værelse, toilet. Hvad laver I i rummene?

Senere
Hjælp hinanden med at lave mad og dække bord. Giv opgaver, hvor I bruger ordene ”oven på”, ”inden i” og ”bag ved”. På den måde øver I forholdsordene.

Sæt ord på de ting I gør derhjemme
Voksen: ”Nu skal vi have dækket bord. Vil du lægge en ske ved siden af den dybe tallerken?”