Ved at bruge sprogsporet.dk accepterer du vores behandling af personoplysninger og cookies. OK
Gå til hovedindhold Bibliotekernes Sprogspor

Forside »

Rim og remser

At lege med sproget er sjovt for både store og små. Rim og remser kan være en god anledning til at hygge sig sammen - både hjemme i sofaen, og når I venter på bussen eller står i kø. Samtidig styrker det barnets sprog og giver et solidt grundlag for senere at lære at læse og stave. For når Bennys bukser brænder og Peter Anker banker, så bliver man nemlig opmærksom på de lyde, som sproget er bygget af.

Inspiration

Lotte Salling er forfatter, foredragsholder og psykomotorisk terapeut med 25 års projekt- & undervisningserfaring. På sin hjemmeside www.lottesalling.dk har hun samlet rim og anden inspiration til at lege med sproget – også masser af indhold til at downloade.

Firmaet Sprog&Leg rådgiver og underviser omkring børns sprogtilegnelse 0-6 år. Herudover udvikler firmaet selv aktiviteter, legetøj og materialer, der understøtter børns sprog, leg og læring. Download sange, rim og remser udvalgt af Sprog&Leg.

Lån på biblioteket

Buller - rim og remser Ælle bælle, mig fortælle Mumi, Mymlen og lille My Min mormors gebis 

Leg med sproglyde Axel elsker biler Funkelgnister Dyrenes ABC

Biblioteket har mange flere bøger med rim og remser.

På bibliotekets hjemmeside kan du også søge på ebøger og lydbøger. Du vil så blive guidet over til materialerne på eReolen.dk.

Her kan du nemlig finde mange gode ebøger med rim og remser til de mindste. Blandt andet finder du Lotte Sallings ”Krible krable rim for de små” og ebogen ”Klappe klappe kage – mine første rim og remser”.
Vi har fundet dem frem til dig lige her.

Få kroppen med

Find masser af inspiration til at inddrage krop og bevægelse her.

Besøg læsesporet.dk