Gå til hovedindhold Bibliotekernes Sprogspor

Forside »

Sammen om Skolestart i Herning Kommune

I Herning Kommune bakker vi op om børns skolestart. Det gør vi blandt andet med materiale fra Sammen om Skolestart, som er udviklet og drives af Bibliotekernes Sprogspor.

Hvis man bor i Herning Kommune, når man skal starte i skole, kan man hente en gratis ABC på biblioteket.

På biblioteket er der løbende aktiviteter om skolestart og Læsefidusen.

Der er også et samarbejde med Bog & Idé i Herning City.

Endelig arrangerer biblioteket hvert forår eventen Sprogfitness for førskolebørn og nulte klasse. Hvis du arbejder med skolestartsbørn, kan du se mere om bibliotekets tilbud for førskolen på herningbib.dk/dagtilbud. Man kan også finde alle Sprogfitnesslegene her på sprogsporet.dk.

I videoen her kan du som forælder se, hvordan du finder frem til gode bøger at starte med, når dit barn skal lære at læse selv.

Se også boglisten At starte i skole her på sprogsporet.dk. Her er der masser af forslag til fælles læsning om skolestarten.

På siden sprogsporet.dk/sammen-om-skolestart kan alle hente gratis ideer og materialer fra Sammen om Skolestart til brug med kommende og nye skolebørn. Som forælder er det lettest at starte med en snak med enten biblioteket eller sit dagtilbud, da materialerne lægger op til, at man samarbejder.

God fornøjelse!

Besøg læsesporet.dk

Ugens ord er Eventyr

Nu
”Der var engang..” Fortæl for eksempel om en heks, en prinsesse eller en anden eventyrfigur.

Senere
Kan I klæde jer ud som nogle af figurerne fra eventyrene og sige deres replikker?

Gentagelse udvikler sproget
Læs eller fortæl gerne det samme eventyr igen og igen. Jo flere gange dit barn har hørt historien, desto mere kan I snakke sammen om handlingen.