Ved at bruge sprogsporet.dk accepterer du vores behandling af personoplysninger og cookies. OK

Forside »

Sang og musik

Musikvideoer for børn

Sangskattekisten er et musikalsk sprogstimuleringsprojekt udviklet af Aarhus Musikskole i samarbejde med Børn & Unge, Aarhus Kommune.

På sitet kan du lytte til nogle af de gode gamle børnesange ved at klikke på videoikonerne. Du kan også læse om, hvorfor sang og musik er så vigtigt, når det kommer til at lære sprog.

www.sangskattekisten.dk

Sangglad

Projektet Sangglad etablerer frem til 2020, med støtte fra Nordea-fonden, 100 certificerede Sangglad-daginstitutioner over hele landet. En Sangglad daginstitution er en institution, hvor personalet kan noget særligt med sang og hvor sang er en integreret del af hverdagen. Kilde: https://sangglad.dk/om-sangglad/

projektets hjemmeside finder du videoer med sange og ekstra-materialer fra “Min lille Sang(glad)Bog”, lige til at synge med på.

Besøg også siden LEGE med klippe- og maleark der hører til sangene.

Fagtesange

Fagter kan understøtte sangene for både små og store. Der er masser af inspiration at hente for eksempel i den meget roste app Fagtesangbogen. App’en fås til både Android og IOS, og de første 2 sange er gratis. Herefter kan flere sange tilkøbes.

Inspiration

Bibliotekernes hjemmeside for musik, www.bibzoom.dk, har en artikel om vigtigheden af musik, når det gælder børn og sprogtilegnelse. Den kan læses her.

Dorte Nørgaards bog og CD, der omtales, kan selvfølgelig lånes på biblioteket.

De Små Synger

"Hvordan er det nu lige den lyder..."

Det er så hyggeligt at sidde sammen omkring en sangbog, og nu er der hjælp at hente fra YouTube-kanalen her, hvor du kan høre klavergangen til alle sangene fra klassikeren De Små Synger.

Lyt med på: https://www.youtube.com/channel/UCBYND133RKetQlB-cA9A3sA.

Lån på biblioteket: Sangbogen & CDen.

Babyrytmik

Lav babyrytmik hjemme på stuegulvet guidet af Cecilie Angelbrecht Heick med denne fine dvd:
Lån DVD her.

Se klip fra DVD'en her:

Lån på biblioteket

Du kan låne masser af lækre bøger, spil, film, musik og andre ting på biblioteket. Når du er oprettet som låner, kan du sidde i ro og mag hjemmefra og bestille det, du har lyst til.

Så får du en SMS eller en email, når du kan hente de bestilte ting på biblioteket nærmest dig.