Ved at bruge sprogsporet.dk accepterer du vores behandling af personoplysninger og cookies. OK
Gå til hovedindhold Bibliotekernes Sprogspor

Forside »

Sprogfitness for de 5-7 årige

Vi elsker sprog - at tale, læse, skrive, lytte og selvfølgelig at lege med det. Den glæde vil vi gerne dele med så mange som muligt og derfor har samlet dem her på siden. Nogle af legene kræver rekvisitter - fx billed- eller bogstavkort, dem kan du finde her på siden sammen med en beskrivelse af legene.

Hver år inviteres skolegrupperne i daginstitutionerne samt 0. klasserne til en årlig Sprogfitness-event med folkebiblioteket som bindeled mellem skoler og daginstitutioner. Målet er via samarbejde med relevante fagligheder at igangsætte taktile og kinæstetiske læreprocesser for at skabe interesse og glæde ved sprog og læsning.

Sprogfitness eventen afholdes i 2021 den 7. maj

I Aalborg afholdes der også sprogfitness for indskolingen, samme dag for børnehaver og 0. klasserne. Læreruddannelsen på UCN i Aalborg har været med til at udvikle lege til målgruppen - disse er selvfølgelig også til fri afbenyttelse, som alle de andre lege.

Sprogfitness startede som et projektet i 2013, der fik støttet af Slots- og Kulturstyrelsen. Sprogfitness er et samarbejde mellem Aalborg bibliotekerne og UCN pædagog- og læreruddannelsen, der hvert år udvikler nye leg. 

Fra 2017 blev Sprogfitness-eventen til en national begivenhed - sprogfitness er dog ikke kun noget vi leger på sprogfitness dagen, men noget vi leger hele året.

Er der spørgsmål eller andet, så kontakt Dorthe Svendsen/Aalborg Bibliotekerne dorthe.svendsen@aalborg.dk eller tlf. 99314325.

Besøg læsesporet.dk